Na Kipar avionom s Ponikava, možda i lou kost letovi po Evropi

Uskoro počinje ogradjivanje aerodroma Ponikve pored Užica. To je važan posao započet da bi ovde, uz sadašnje letove malih aviona (poslovne avijacije do desetak sedišta), mogle da sleću i uzleću veće čarter letilice (boinzi, erbasovi i drugi komercijalni avioni do 150 sedišta).

Sassa Savic, direktor JP Aerodom Ponikve, foto S.JovicicKako za portal ”Eramedia” kaže Saša Savić, ograda na Ponikve stiže zahvaljujući donaciji beogradskog aerodroma ”Nikola Tesla”. Deo ograde, oko 2,5 kilometara, je dobijeno, a preostalih četiri kilometra stićiće naredne godine. Time će se ograditi značajan prostor aerodroma, što je namera da bude završeno do kraja leta 2016. godine.

Zato u JP ”Aerodrom Ponikve” već prave planove o prvim promotivnim letovima većih aviona. Najozbiljnija razmišljanja odnose se na organizovanje čarter leta Ponikve-Kipar-Ponikve. To bi, ističe Savić, omogućilo da turisti s Kipra u većem broju dođu na Zlatibor(odakle su hotelijeri pokazali interesovanje za ovakve letove), u Drvengrad, na ”Šargansku osmicu”, planinu Taru…To bi, takodje, omogućilo da stanovnici našeg kraja brzo i lako, za samo dva i po sata leta, stignu na turistički razvijeni Kipar.

Prvobitni plan bio je da već u maju naredne godine otpočnu ovi letovi, ali je promenjen. S obzirom da će ogradjivanje Ponikava potrajati, očekuje se da prvi promotivni let ka Kipru neće biti moguć pre septembra. Dakle, povoljna prilika za lak dolazak na septembarski odmor u toplom kiparskom moru.

                                                                                                                                           Saša Savić, direktor aerodroma

Za mlade našeg kraja još je zanimljivija namera uprave aerodroma Ponikve o organizovanju jeftinih letova sa ove vazdušne luke. Saša Savić kaže da će pokušati ovde da privuku neku lou-kost kompaniju koja bi omogućila letove po najpovoljnijim cenama do evropskih gradova. Ako se to ostvari, dodaje on, takav let u jednom pravcu može koštati svega dvadesetak evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *